Dejan Čato

Dejan
Čato

Banjalučka pivara,
direktor marketinga

Dejan Čato se timu Banjalučke pivare pridružio u aprilu 2007. godine. Diplomirao je 2004. godine na Komunikološkom fakultetu u Banjoj Luci. U Banjalučkoj pivari je prošao sve segmente službe marketinga, od 2009. godine imenovan je za brend menadžera kompanije, a 2011. godine prešao je na poziciju menadžera strateškog marketinga. Bio je član žirija za izbora Superbrands BiH 2012. godine i nekoliko puta je predstavljao Banjalučku pivaru na međunarodnim takmičenjima za kvalitet piva. Početkom 2013. godine Dejan je imenovan na poziciju menadžera marketinga, te je tako postao izvršni direktor marketinga Banjalučke pivare.

Davor Čičić

Davor
Čičić

Sarajevski kiseljak,
direktor marketinga

Davor Čičić, rođen 1979. godine u Sarajevu, trenutno direktor prodaje, marketinga i razvoja Sarajevskog kiseljaka. Više od 15 godina iskustva u prodaji, marketingu i finansijama u FMCG industriji i retailu. Vodio i učestvovao u kreiranju velikih domaćih i regionalnih marketinških, kreativnih kampanja i razvoja novih proizvoda.

Asja Dupanović

Asja
Dupanović

Media Marketing,
urednica Kreativnog portfolia

Asja Dupanović vjerovatno je najsretnija osoba što se No Limit-u vraća život. U njegovom će žiriju zastupati Kreativni portfolio čija je ko-autorica, a na čijim će se stranicama, zahvaljujući festivalu, konačno naći i najkreativnija komunikacijska rješenja iz Bosne i Hercegovine. Po struci je psihologinja, a kreativne ideje u oglašivačkoj industriji uz oca Ekrema, Media Marketing, Dragana Sakana i New Moment New Ideas Company njeguje još od studentskih dana.

Bojan Hadžihalilović

Bojan
Hadžihalilović

FABRIKA Sarajevo,
kreativni direktor

Bojan Hadžihalilović je zajedno sa suprugom Dadom i Leilom Hatt prije 22 godine osnivao studio – Design TRIO Sarajevo. U početku se studio bavio dizajnom – omota za ploče, News magazina, pozorišnih i filmskih plakata, knjiga i sl… Tokom rata u Sarajevu kreiraju seriju plakata (ručno rađenih temperom) pod nazivom – “Pozdrav iz Sarajeva” (Greetings from Sarajevo). Bojan je danas kreativni direktor agencije Fabrika Sarajevo koja se bavi dizajnom, kompjuterskom grafikom, TV animacijom, produkcijom TV spotova i digitalnim komunikacijama. Također, Bojan je profesor na Likovnoj akademiji u Sarajevu od 1996. godine i predaje na odsjeku za grafički dizajn. Na Arhitekturi i Scenskoj Akademiji predaje vizuelne komunikacije.

Belma Hadžiomerović

Belma
Hadžiomerović

Raiffeisen Bank BH,
direktorica marketinga i korporativnih komunikacija & upravljanja održivošću

Belma Hadžiomerović je završila magistarski studij na zajedničkom programu – Ekonomski fakultet u Sarajevu u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu – stekavši titulu magistra menadžmenta. Karijeru je započela u Vladi BiH. Paralelno na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu radi kao vanjski saradnik, asistent na predmetu Statistika. Svoju prvu rukovodeću funkciju obnaša u uvozno/izvoznoj kompaniji EUROBIH dd, gdje je više od 5 godina bila izvršna direktorica. Karijeru u Raiffeisen banci započinje 2001. godine, na poziciji direktorice Marketinga i korporativnih komunikacija & Upravljanja održivošću Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina koju obnaša i danas. Belma trenutno pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.
Brankica Janković

Brankica
Janković

Aquarius Banjaluka,
direktorica

Brankica Janković je vlasnica i direktorica agencije Aquarius, jedne od prvih i najveće full service advertising agencije u BiH, koja trenutno broji više od 45 zaposlenih. U svijetu marketinga je preko 25 godina. Za to vrijeme je sarađivala sa raznim klijentima, od lokalnih i malih, do onih čija imena se nalaze na svjetskim listama najvećih kompanija. U svijetu filmske i TV produkcije je za nešto više od decenije kao producent svoj potpis stavila na serije „Meso“ i „Kosti“ (u postprodukciji), dugometražne filmove „Zduhač znači avantura“ i „Meso“, te veliki broj TV formata. Ipak, najviše traga je ostavila (svojim omiljenim) dugogodišnjim projektom iz oblasti kulture, muzičkim festivalom „Demofest“, na kojem je u 11 godina postojanja svoje prve „ozbiljne akorde“ odsviralo preko 300 (od preko 4.000 prijavljenih) bendova iz cijelog regiona.

Ivona Jurilj

Ivona
Jurilj

Degordian Mostar,
direktorica

Voditeljica agencije Degordian BiH. Ivona je svoj put u Degordianu počela kao praktikant, da bi, prepoznavši želje i potrebe svojih klijenta, pokrenula BiH podružnicu agencije u Mostaru, jer kako kaže tako je mnogo lakše osjetiti što ciljna publika želi i koje su joj potrebe. Danas vodi tim od 20 mladih stručnjaka te više od 30 stalnih klijenata. Posebna strast joj je čitanje, a opušta se uz dobar film i naravno, druženje sa dvogodišnjim sinom.

Nađa Lutvikadić Fočo

Nađa
Lutvikadić Fočo

BH Telecom,
Rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom kompanije BH Telecom

Nađina profesionalna karijera počinje od studentskih dana i rada pri Studentskoj uniji Univerziteta u Sarajevu. Nastavlja se u svojstvu PR-a u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, te u svojstvu predsjednice komisije za pitanja mladih pri Vijeću ministara BiH. Za Nađu se može reći da posjeduje dvije konstante u svom profesionalnom razvoju: ljubav prema medijima i ljubav prema PR-u. Posjeduje bogato iskustvo u radu sa domaćim i stranim medijima, te je predavačica u brojnim PR školama. Od 2005. godine Nađa je upravljala odjelom za korporativne komunikacije BH Telecoma, a od marta ove godine vodi promociju ove vodeće telekomunikacijske kompanije u BiH.

Milena Mijatović

Milena
Mijatović

Mint Banjaluka,
direktorica

Vlasnica i direktorica marketing agencije Mint, zaljubljenica u strategiju komunikacije i prodaju. Za veoma kratko vrijeme Mint se pozicionirao rame uz rame sa velikim regionalnim agencijama i osvojio klijente kako na lokalnom tako i na regionalnom tržištu. Njen dan počinje sa “Imam Ideju!” Najbolji ekonomista među kreativcima i najbolji kreativac među ekonomistima.

Vesna Vlašić

Vesna
Vlašić

McCann Sarajevo,
direktorica

Vesna Vlašić Jusupović se već pet godina nalazi na čelu agencije McCann Sarajevo. Kreativac je po prirodi, a svi napori su je suštinski uvijek vodili u istom pravcu – ka razvoju i njegovanju kreativnog izražaja i ekspresiji novih ideja kroz različite kanale. Još tokom školovanja počela je raditi kao novinar, okušala se i kao muzički urednik na radiju i PR profesionalac, ali se na kraju skrasila unutar advertising industrije gdje na različitim pozicijama radi već dvadesetak godina. Predsjednica je udruženja Muzički informativni centar iz Sarajeva, rado viđen gost na stručnim predavanjima i panelima i zvijezda vodilja dva mala velika kreativca koji je uporno čekaju kući nakon svakog novog radnog izazova.

Zvezdana Žujo

Zvezdana
Žujo

Communis Sarajevo,
suosnivač i direktorica

Zvezdana je svoju advertising karijeru započela u agenciji Saatchi&Saatchi Beograd prije 26 godina. 1998. godine mijenja život iz korijena, seli se u Sarajevo i otvara predstavnišvo Saatchi&Saatchi. Slijedom dešavanja na svjetskom tržištu, 2003. godine mijenja ime agencije u Communis. Danas vodi tim od 20 uposlenika od kojih su svi preko 10 godina u agenciji. Zvezdana i njen tim sa ponosom  predstavljaju impozantnu listu klijenata sa kojima Communis uspješno sarađuje preko 10 godina, a koju čine najveće kompanije i brendovi u BiH. Njihova kolegijalnost i profesionalnost čine da njen dolazak na posao predstavlja pravo zadovoljstvo. Trenutno pohađa magistarski studij na Burch Univerzitetu, ima nebrojeno mnogo hobija, a sve što radi u životu, podvodi pod krilaticu “Život je lijep”.