NAGRADE I PRIZNANJA

Pobjednicima svake od 10 kategorija bit će dodijeljena zlatna nagrada. Za drugoplasirane i trećeplasirane radove u svakoj kategoriji dodjeljuju se srebrna i bronzana nagrada.

Ako radovi u pojedinoj kategoriji imaju niske prosječne ocjene, postoji mogućnost da se dodijeli samo srebrna ili samo bronzana nagrada, a moguće je da se u cijeloj kategoriji ne dodijeli ni jedna nagrada.

Ako članovi žirija zaključe da u nekim kategorijama postoji više radova koji jednako zaslužuju osvojiti zlatnu odnosno srebrnu te bronzanu nagradu, dozvoljeno im je dodijeliti više zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada.

Radovi koji su proglašeni finalistima natjecanja bit će nagrađeni certifikatom.

GRAND PRIX NAGRADA

Grand Prix predstavlja nagradu za izuzetan rad u godišnjoj produkciji, a za nju će konkurisati svi projekti nagrađeni zlatnom nagradom iz svih kategorija.

Potpuno novim glasanjem, uz popratnu diskusiju, svi članovi žirija koji donose konačnu odluku na temelju glasanja, biraju najbolja tri projekta kojima potom dodjeljuju 1, 2 ili 3 boda.

Projekt koji među nominiranima sakupi najveći broj bodova osvaja Grand Prix.

POSEBNE KATEGORIJE NAGRADA

Predstavljamo vam i posebne kategorije nagrada koje se dodjeljuju prema zbiru osvojenih bodova. Nagrade za Agenciju godine, Oglašivača godine, Kreativca godine dodjeljuju se prema zbiru osvojenih bodova.

Posebne kategorije nagrada:

  • Agencija godine
  • Oglašivač godine
  • Kreativac godine
  • Oglašivačka ličnost godine

NO LIMIT SAF 2020 – POBJEDNICI U KATEGORIJAMA

Predstavljamo vam osvajače nagrada na ovogodišnjem No Limit Sarajevo Advertising Festivalu održanom 16. januara 2020. godine.

Listu osvajača nagrada po kategorijama možete pogledati na objavi KLIKOM OVDJE, a pobjedničke radove po kategorijama možete pogledati ispod.

POSEBNE KATEGORIJE NAGRADA ZA 2020.

Predstavljamo vam i posebne kategorije nagrada koje se dodjeljuju prema zbiru osvojenih bodova.

Posebne kategorije nagrada:

  • Agencija godine: McCann Sarajevo
  • Oglašivač godine: The Coca-Cola Company
  • Kreativac godine: Hamdija Pašić
  • Oglašivačka ličnost godine: Bojan Hadžihalilović